Haber Giriş Tarihi : 31.05.2023 20.53 Haber Güncellenme Tarihi : 31.05.2023 20.53

Yapılan açıklamada Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Jandarma devriyelerinin ortak çalışmalar yürüttüğü belirtilerek, amatör balıkçılık faaliyetlerinin yasalara uygun olarak yapılması için hassasiyet içerisinde olunduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi. ‘Çevrenin, doğal hayatın ve hayvanların korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması hakkında vatandaşları bilgilendirerek farkındalığın arttırılmasına yönelik çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir.

İç sularda yasadışı amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılık faaliyetlerine engel olmak maksadıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilgili birimler ile koordineli olarak son üç ay içerisinde yapmış olduğumuz denetim ve kontrollerde yaklaşık 13.000 metre uzunluğunda misina balık ağı ve 4.500 metre yasaklı olta ele geçirilmiştir.

Önümüzdeki yaz aylarında da çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlere aralıksız devam edilecek olup, bu konuda vatandaşlarımızın ihbarlarını 112 Acil Çağrı Merkezi ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması üzerinden Jandarma’ya bildirilmesi olayların önlenmesi ve aydınlatılmasına büyük katkı sağlayacaktır’