Haber Giriş Tarihi : 22.12.2022 14.18  Haber Güncellenme Tarihi : 22.12.2022 14.18

Programa Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve AK Parti İl Başkanı Av.Yusuf Ahlatçı, CHP Merkez İlçe Başkanı Mimar Ulaş Tokgöz, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Orhan Odabaş katıldı.

Umut Radyo & Umut Haber kurucuları Meltem – Uğur Çınar çiftinin sunumu ile gerçekleşen geceye katılımın yoğun olduğu gözlendi. Aşık Borani’nin hayatını konu alan belgeselin ardından söz alan Halil Çimen’in kızı Firdevs Çimen Yalçın, programı düzenleyen Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da konuşmasında Aşık Borani’nin sevgi ve muhabbet dolu bir insan olduğunu dile getirerek yaşarken olduğu gibi vefatından sonra da bu muhabbetin devam ettiğini ifade etti. Başkan Aşgın “Aşıklar silsilesi bu coğrafyada asla bitmesin. Aşk demek Mevlana demek, Hacı Bektaş demek, Yunus demek, Hacı Bayram-ı Veli demek; aşk demek Muhammet (SAV) demek. Aşkın yolu daim olsun, onun da yolcuları olsun, bizde o yolda olalım.” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Vali Mustafa Çiftçi de, AşıkBoran’nin sevgi ve muhabbet mesajları içeren şiirlerinden örnekler vererek, “Yazdığı şiirler günümüzdeki aşık edebiyatının en güzel örnekleridir. Bu anma gecesinin, Aşık Borani’yi daha iyi anlamamıza ve onun fikrilerini daha iyi kavramamıza vesile olmasını diliyorum. Bu geceyi düzenleyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dostları Aşık Borani’yi anlattı. Çorum Haber kurucusu Baş yazarı ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar, ÇEKVA Sanat dostları topluluğundan arkadaşları Aşık Rıfat Kurtoğlu, Selahattin Aydemir, Bahri Güven, yakın dostu Şekip Şahadoğru’nun damadı eğitimci – Şair İlhami Örten ve Eğitimci Şair Yazar İbrahim Gösterir Borani ile ilgili anı duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Borani’ni in kızı Firdevs Çimen Yalçın  ve oğlu Umut Çimen, gelini Leyla Çimen sazı ve sözüyle Aşık Borani’den eserler ve şiirler seslendirdi.