Çorum Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Başkan Mehmet Sayan başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi.

DURUMU BAKANLARA KADAR İLETTİK

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan toplantıda yaptığı konuşmada ayçiçeği üreticilerinin mağdur olduğunu söyledi. Ayçiçek üreticilerinin mağduriyetini başta milletvekilleri olmak üzere bakanlara kadar ilettiğini kaydeden Sayan, çiftçilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında sürekli Ankara ile temasta geçtiklerinin altını çizdi.

ÇİFTÇİ AYÇİÇEĞİ EKMEKTEN VAZGEÇİYOR

Yaptıkları girişimler sonucunda çiftçilere ayçiçek tohumu dağıttıklarını hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Sayan, Ayçiçek üreticisinin yaşadığı mağduriyetler sonucunda gelecek yıl ayçiçek ekmekten vaz geçme durumunu geldiğine işaret etti.

ALIM FİYATLARI MAĞDUR EDİYOR

Bakanların Çorum’a geldiklerinde onlarla sürekli görüştüğünü dile getiren Mehmet Sayan, yurt dışından getirilen ayçiçeklere kota konulmasını ve vergilerinin artırılması talebinde bulunduğunu açıkladı.
Cansuyu da olsa ayçiçek alım fiyatlarının biraz olsun attırıldığına dikkat çeken Mehmet Sayan, ofislerin arpa ve buğday alım fiyatlarını makul bulduklarını ve Ayçiçek alım fiyatlarının da çiftçiyi mağdur etmeyecek fiyatlardan yapılması gerektiğini kaydetti.

BEKLENTİMİZ 2 BİN LİRANIN ÜZERİ
Çiftçilere yapılan desteklerin artırılması talebinde bulunan Sayan, desteklerin 2 bin liranın üzerinde olmasını beklediklerini ifade etti