Haber Giriş Tarihi : 19.01.2023 12.44 Haber Güncellenme Tarihi : 19.01.2023 12.44

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da akademik başarısı yüksek olan öğrencilerin yatılı olarak eğitim görecekleri gençlik merkezinin yapımına yakın zamanda başlayacaklarının müjdesini verdi. GülabibeyMahallesi’ndeyapılacak tesisin Türkiye’ye örnek olacağını belirten Başkan Aşgın “Şuan bizim çok sayıda Gençlik Merkezimiz var. Bunlara ilave olarak bir tane de yatılı Gençlik Merkezi yapıyoruz.Yatılı Gençlik Merkezi'nin hedefi, Çorum’da akademik başarısı en yüksek olan öğrencilere eğitim vermek.” dedi.

LGS PUAN SIRALAMASINA GÖRE ALINACAK

90 öğrenci kapasiteli olacak gençlik merkezine öğrenci kayıtlarının puan sıralamasına göre yapılacağını açıklayan Başkan Aşgın “LGS giriş sınavında aldığı puana göre en yüksekten başlayarak müracaat eden öğrencilerimizin kayıtlarını gençlik merkezimize yapacağız” dedi.

TÜM OLANAKLAR BELEDİYE TARAFINDAN SAĞLANACAK

Öğrencilerin yemek, barınma ve okul servisi hizmetlerinin tamamen Çorum Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade eden Başkan Aşgın “Akademik anlamda da Çorum'un en iyi öğretmenleri ders verecek. Öğrencilerimizin özel dershanelere gitmelerine gerek kalmayacak. Ayrıca, İngilizce ve Arapça olmak üzere az iki yabancı dil öğreteceğiz. Gençlerimiz, dört yılsonundamükemmel derecede yabancı dil eğitimi almış olacaklar. Gençlerimiz burada gerek akademik, gerekse manevi eğitimlerle en iyi şekilde yetişmiş olarak Türkiye'nin en iyi okullarına gidecekler. Bunun için Çorum Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız.” dedi.

YILSONUNDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Yatılı Gençlik Merkezi’nin ihale aşamasına geldiğini belirten Başkan Aşgın “İnşallah bu yılsonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.