BU RAKAMLARLA HANGİ ÜLKE BİZİ KISKANIR?

Deva Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Necati Burak Peker, 2022 yılını değerlendirdiği açıklamasında ülke yönetiminin sokaktan, vatandaş ve esnafın halinden habersiz olduğunu söyledi.

Peker açıklamasanda şu görüşlere yer verdi. ‘ Bir ülke yönetimi düşünün ki sokaktan bir haber, vatandaşının halinden bir haber, esnafının halinden bir haber, gözünü, kulağını her olumsuzluğa tıkamış sadece ve sadece kendi hayal dünyasında yaşasın! Sorsan uzaya çıkıyoruz! Sorsan tüm dünya bizi kıskanıyor.

Bugün Avrupa’da asgari ücretli kişi sayısı ;

Hollanda ; Yüzde 3

Almanya ; Yüzde 5

Fransa ; Yüzde 8

AB-Ortalaması ; Yüzde 9

Hatta ve hatta ülkemizi Pazar alışverişi için kullanan Bulgaristan’da bile bu rakam : Yüzde 14 Seviyesinde!

Maalesef ülkemizde asgari ücretle çalışan kişi sayısı ise ; Yüzde  57!

Aklı başında olan tüm vatandaşlarımıza soruyorum! Yahu bu rakamlarla hangi ülke bizi kıskanır?

İŞÇİNİN MAAŞINI, EMEĞİNİ ERİMEYE MAHKUM ETTİLER!

Tüik’e kalsa yüzde 85’lerde olan enflasyon çarşıda pazarda yüzde 200 seviyesini aşmışken sen asgari ücreti 20 bin tl yapsan ne olur? Ülkenin bütün denetleme mekanizması çökmüş, işlemiyorken fiyat istikrarını koruyamadıktan sonra kime ne kadar versen ne fayda!

PEKİ YA ÜLKENİN TEMEL TAŞI ESNAFIN HALİ NE OLACAK?
Ben Hollanda vatandaşlığı olan birisi olarak yurt dışında iş yeri açacağım dediğiniz zaman insanların gözünde ne kadar yüksek bir mertebeye erişildiğini yaşamış ve görmüş biriyim! Ülkemizde son yıllarda esnaf kelimesi geçen haber başlıkları ne alemde peki ? Söyleyeyim ;

“Esnaf kepenk indiriyor” , “Esnafın Hali İçler Acısı”, “Esnaf Perişan Halde” ve binlercesi!

Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’un açıkladığı rakamlarla bile yaklaşık 53 bin esnaf kepenk kapatmışken hangi ülke seni kıskanacak?

Bir yönetimin öncelikli amacı tek bir esnafın bile ölü yatırım yapmamasını sağlamaktır! Tek bir esnafın bile batmamasını sağlamaktır! Her firma kendi çapında bir markadır! Devlet her markanın arkasında durup ona destek olmak zorundadır!

710 MİLYAR M3 DOĞALGAZ!

100 Yıllık cumhuriyet tarihinin 99 yılı bomboş geçmiş! Maşallah her gün bir şey buluyoruz! Keşke, en çok ben sevinirim! Amaa! Yahu diyorsunuz ki piyasa değeri 1 Trilyon dolar! Bu hesaba göre yerli ve milli gazımızın 710 Milyar M3 değeri 1 trilyon $ ise, 1 m3 gaz 1,41$ eder.  Peki 1,41 $ kaç TL eder? 26 TL Eder! Hemde en ham haliyle 26 TL eder!  Şuanda kullandığımız yabancı gazın m3 fiyatı 4TL! Yani bu hesaba göre doğalgazı çıkardığımızda nasıl mesela 2 TL’ye satacaklarını açıklasınlar da bilelim!

Eskiden Google yoktu, sosyal medya yoktu, bilgi bizlere satılan kadardı e yalanı atmak da, inandırmak da kolaydı. Halk artık her bilgiye erişebiliyor. Kimse Türk halkının aklıyla dalga geçmesin!

Sözlerimi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Refah Partisi döneminde yapmış olduğu bir konuşmayı harfiyen hatırlatarak bitirmek istiyorum!

“Almanya’daki çalışmayan işçi Ahmet! Türkiye’deki çalışan işçi Ahmet’ten aylık geliri itibariyle çocuk paralarını katmıyorum dikkat edin! 1280 kez daha fazla huzur ve refah içinde yaşıyor! Ama benim saf kardeşim diyor ki doğru ya! 1 mark 1200 lira bizde benzin 1100 lira! E bizde benzin daha ucuz! Saf Olma! Kendine gel! Çünkü ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür! “