Haber Giriş Tarihi : 26.02.2023 02.00 Haber Güncellenme Tarihi : 26.02.2023 02.00

Radyo Genel Yayın Yönetmeni Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan Bellek, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem felaketinde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dileyerek, ağır bir toplumsal travmanın yaşandığına dikkat çekti.

Bellek, il merkezinde olası bir deprem felaketine karşı acil olarak eylem planlarının yapılması gerektiğini belirterek, Hitit Üniversitesi öncülüğünde bilim insanlarının yerel yönetimlerle ( Valilik, Belediye ) Çorum planı çıkartması gerektiğini kaydetti.

Ülkemizin bütün şehirlerinde üniversitelerin bulunduğunu söyleyen Bellek, yaşanan felaketlere karşı bilimin yani üniversitelerin yaşamın her alanında olması gerektiği gibi olası felaketlere karşı da alternatifler sunması gerektiğini dile getirdi.

Acıların her zaman paylaşıldıkça azalacağını belirten CHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Bellek, tarih boyunca yaşanan tüm yıkımların üstesinden her zaman milli birlikteliklerle gelindiğini ifade etti.

Bellek, bu karanlık zorlu süreçte yöneticilerin özellikle ayrıştırıcı ve ötekileştirici dilden uzaklaşması gerektiğini belirterek bütüncül, kucaklayıcı yaklaşımlarla toplumsal yaraların sarılması gerektiğini söyledi.