Haber Giriş Tarihi : 25.12.2022 11.49  Haber Güncellenme Tarihi : 25.12.2022 11.49

İlçede doğalgaz dağıtımına başlanması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Amasya Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Hamamözü Kaymakam Vekili Şeyma Şendur, Hamamözü Belediye Başkanı Fatih Bayrakdar, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Enerji kaynakları içinde kullanılması en kolay, çevre dostu ve konforlu bir yakıt olan doğalgazın ülkenin dört bir yanında kullanılmaya başlandığını belirten Vali Masatlı, “Geçmişte ısınma aracı olarak sobalar kullanılıp kalorifer sistemleri bile yaygın değilken sadece bir kaç büyükşehirde doğalgaz kullanılabiliyordu. Şuanda ne mutlu ki ilçelerimizde ve hatta bazı kasabalarda bile halkımız doğalgaz kullanımının rahatlığını yaşamaktadır” diye konuştu.

Hamamözü’nde halkı doğalgazla buluşturmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarına değinen Masatlı, “Belediyemizin öncülüğünde yapılan bu çalışmalarla hanelerimiz doğalgaza kavuşacak ve özellikle de evlerimizin yükünü çeken evlatlarımızı yetiştiren kadınlarımız 24 saat sıcak suya erişme imkânı bularak gündelik hayatları kolaylaşmış olacaktır” şeklinde konuştu. (İHA)