Haber Giriş Tarihi : 02.02.2023 00.07  Haber Güncellenme Tarihi : 02.02.2023 00.07

Toplantıya CHP İl Başkanı Ümit Er, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

Açılış ve selamlama konuşması yapan İl Başkanı Ümit Er, yapılacak olan seçimler öncesi Millet İttifakının ilk milletvekili aday adaylığını Ahmet Yüksel Belleğin açıkladığını belirterek kendisine başarı dileğinde bulundu.

SOYOCAK GÖNÜLLERİMİZİN BAŞKANI

Bellek, basın toplantısına katılımları ile destek veren parti emektarlarından ömrünü CHP’ye adamış Mecitözü ilçe yöneticilerinden Hasbi Bilgin’e Emekliler Derneği Başkanı Hıdır Kınıklı’ya ve 1999 yılı yerel seçimlerinde 276 oyla ilimizde seçimleri kaybeden CHP Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Ertuğrul Soyocak’a teşekkür etti.

Soyocak için ‘Gönüllerimizin başkanı’ ifadesini kullanan Bellek,‘ Varlığınız her zaman mücadelemize ışık olacaktır’ dedi.

DEVRİMCİ KADROLARIN ARMAĞANI..

Ülkemizin 200 yıllık köklü bir demokrasi geçmişine sahip olduğuna dikkat çeken Bellek, ‘Cumhuriyeti kuran devrimci kadroların bizlere bıraktığı bilinç, ‘ Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin’ olduğu sağlam bir temel üzerinde şekillenmiştir dedi.

Kuvvetler ayrılığı ilkesinin demokrasinin bel kemiğini oluşturduğunu belirten Bellek, ‘Ulusal egemenlik, yani halkın kendi kendini yönetebilmesi, halkın hakimiyeti demektir.

Cumhuriyeti kuran devrimci kadrolar Kurtuluş Savaşı sonrası bizlere ülkemiz topraklarının yanı sıra aynı zamanda bir hukuk devleti armağan etmiştir. Hukuk devleti anlayışında devletin organlarının tamamen kurallar ve yasalar ile yönetilmesi esastır. Buna göre; yasama yürütme ve yargı anayasaya göre uygulanmalıdır’ ifadesini kullandı.

TEK ADAM DEĞİL, HALK İÇİN DEMOKRASİ

Anayasanın ve yasaların askıya alınmasının, millet iradesini yok saymak anlamına geldiğini hatırlatan Ahmet Yüksel Bellek, ‘Bugün maalesef ki egemen olan anlayıştır. Ülkemizin, Anayasa Hukuku alanında söz sahibi olan tüm akademisyenleri bir kişinin en fazla iki defa Cumhurbaşkanı olabileceğini söylemektedirler. Anayasa tanımazlık ancak dünya demokrasi tarihinde askeri darbelerde olur. Ve bu çok kötü bir yönetim şeklidir’ dedi.

DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUZ

Yapılacak olan seçimlerle ülkemizin ya çok partili demokratik parlamenter sistemi, ya da tüm yetkilerin tek adam da toplandığı bir mutlak monarşi ile orta çağ karanlığına mahkum olacağını savunan Bellek, “Bizler; Atatürk, İsmet İnönü ve yol arkadaşlarının bıraktığı; Cumhuriyeti kuran devrimci kadroların emaneti olan parlamenter demokrasiyi savunuyoruz”.

SARAYIN DEĞİL, HALKIN HUKUKU

Bellek, açıklamasında halktan kopuk bir avuç sermayenin gösteriş içinde yaşayan saray hukukunu değil, hukuk devletini, eşit yurttaşlığı savunduklarını belirterek, ‘Biz halkın, ezilenin, üretenin, yoksulun, yani hakkı hukuku koruyan bir demokrasiyi savunuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden demokrasiye ve yeniden Mustafa Kemal Atatürk ün ilke ve devrimleri ile yönetilen, aydınlık güneşli güzel günler göreceğimize inancım tamdır’ ifadesini kullandı.

HAVAALANI VE DEMİRYOLU ŞART

İlimizin 20 yıllık AKP iktidarı boyunca hak ettiği kamu yatırımlarından yeteri kadar yararlanamadığını ifade eden Bellek, Küçük ve orta ölçekli işletmelerin girişimcilik ruhuyla destanlar yazdığı, adına da ‘Çorum modeli’ denilen ruh, hep özel sektörün kendi çabası ile günümüze gelmiştir.

Ticaret hacmi ile komşu vilayetleri kat be kat geride bırakan ilimiz Çorum,  hava alanı olmadan, demiryolu ağına kavuşmadan asla sağlıklı olarak gelişimini sürdüremeyecektir’

ENERJİMİ İLİMİZE HARCAYACAĞIM

Açıklamasında ‘Sizlere kamuoyu önünde söz veriyorum. Üyesi olduğum kadar milletvekili aday adayı olmaktan şeref duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinden seçilerek Millet Meclisine girdiğim andan itibaren bütün enerjimi hava alanı ve demir yolunu ilimize kazandırmak için harcayacağım’ diyen CHP Milletvekili Aday Adayı Ahmet Yüksel Bellek, şunları söyledi. ‘İlimiz Çorum u adından övgü ile söz ettiren bir turizm şehri yapmanın en önemli koşulu ulaşım olanaklarının erişilebilir olmasından geçmektedir. İlimizin gastronomi, tarih, doğa ve inanç turizmi ile zirveye çıkması için ulaşılabilir olunması çok önemlidir’.

KÖY ENSTİTÜLÜ BİR BABANIN EVLADIYIM

Bellek toplantıda şu görüşlere yer verdi. ‘ İlimizin bütün mahallelerini cadde cadde, sokak sokak, ilçelerimiz ve köylerimiz ile bir bütün olarak görüyorum.

Çocuklarımızın gözlerindeki yaşama sevincinin kaybolmasını istemiyorum. Gençlerimizin işsiz kalmasını istemiyorum. Hukukun,  hoşgörünün, çoğulculuğun, özgürlüğün, eşitliğin, kuvvetler ayrılığının egemen olduğu,

Kadına, çocuklara yönelik şiddetin olmadığı bir Türkiye için,

Köy Enstitülü öğretmen bir babanın evladı olarak,

Köylerimizde sürdürülebilir bir yaşamı

Şehirlerimizde huzur dolu güvenli bir geleceğin partimizin iktidarı ile mümkün kılacağımıza söz veriyorum’.