Haber Giriş Tarihi : 27.01.2023 11.56  Haber Güncellenme Tarihi : 27.01.2023 11.56

Kalabalık bir heyetle Ankara’da grup toplantısına katılan İYİ Partililer, Genel Başkan Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcılarıyla da görüşme imkanı buldu.

Ankara ziyaretine; İYİ Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Merkez İlçe Başkanı Av. Orhan Odabaş, Kadın Politikaları Başkanı Meral Özeşer, ilçe başkanları, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Grup toplantısına katılarak Meral Akşener’in konuşmasını dinleyen Çorum heyeti, salonda çok sayıda genel başkan yardımcısı ve milletvekili ile görüştü.

Partililer genel başkan yardımcılarını da tek tek ziyaret ederek hem Çorum’daki parti çalışmalarını ve seçim hazırlıklarını değerlendirdi, hem de temel sorun ve talepler hakkında bilgilendirmede bulundu.

“SÖZ DE, KARAR DA, YETKİ DE MİLLETİMİZİNDİR”

Grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında; itibar da, güç de, zenginlikte de devletimizindir! Söz de, karar da, yetki de milletimizindir! Hiç merak etmeyin; Türkiye’nin ikinci asrının şafağında; Mayıslar bizimdir!” dedi.

Konuşmasında İsveç’teki büyükelçiliğimizin önünde yaşanan kutsal kitabımız, Kuran-ı Kerim’i yakma olayını sert dille eleştiren Akşener, “Kutsal kitabımızı yakmaya çalışarak, değerlerimize saldıran, bu vandallık, bu barbarlık, bu düşmanlık; dünyanın hiçbir yerinde fikir hürriyeti olarak pazarlanamaz. Bu; düpedüz bir nefret suçudur! Bu ikiyüzlülüğü reddediyoruz. İnsan haklarının;  şiddete, terörizme, ırkçılığa ve nefret suçuna, paravan edilmesini reddediyoruz” ifadesini kullandı.

Olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacaklarını bildiren Akşener, “Gerçekten samimilerse iktidar ile ortaklarının da başvurumuza destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin keyfe keder yönetildiği günlerin, artık sonuna geldiklerini dile getiren Akşener, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın; İYİ Parti iktidarında, Türkiye’nin diplomatik üstünlüğünün, hukuka saygısı ile eş zamanlı olarak gelişeceği günlere çok az kaldı! O sene, bu sene” şeklinde konuştu.

“BU NASIL BİR YÖNETİM BOŞLUĞUDUR?”

Başkent Ankara’nın göbeğinde Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in katledilmesi olayını da sert dille eleştiren Akşener, olayın 26 gündür aydınlatılamadığına dikkati çekerek, “Görüyorum ki;  bu olay, artık aileyi aşmış ve devlet yönetiminde ciddiyetin, ne denli kaybolduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Ülkemizde can güvenliğinin, hukukun ve adaletin ne denli tahrip edildiği bir kez daha karşımıza çıkmıştır. Aşağılık suikastin üzerinde birçok soru işareti varken, toplum vicdanı, atılan her şaibeli adımla yara alırken, milletimiz, devletini, topyekûn göreve çağırırken, adım atan tek bir makam bile yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olay karşısındaki suskunluğunu eleştiren Akşener, “Senin yönettiğini iddia ettiğin, ama belli ki yönetemediğin bu devletin içinde neler dönüyor? Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir? Bu nasıl bir yönetim boşluğudur? Bu nasıl bir yargı sürecidir? Bu nasıl bir hukuk devletidir? Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Sinan Başkan’ı unutacağımızı zannediyorsan çok yanılıyorsun! Susmayacağız! Kabullenmeyeceğiz! Unutmayacağız! Gerçekler ortaya çıkana kadar bu olayın peşinde olacağız” diye konuştu.

“GENÇLERDEN KORKUYORLAR”

Ekonomideki olumsuzlukları, yüksek enflasyonu, hayat pahalılığını eleştiren ve İYİ Parti iktidarında hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi veren Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Seçim vaktinde olacaktır” diye bize nutuk atanlar; neden şimdi seçimlere bu kadar az bir süre kala erken seçim kararı aldılar biliyor musunuz? Çünkü, gençlerden korkuyorlar! Çünkü gençlerin oy kullanmasından korkuyorlar! Çünkü gençlerin onları sandığa gömeceklerini çok iyi biliyorlar! Okulların açık olduğu bir zamanda, hatta sınavların olduğu bir dönemde seçim yapmak demek; Gençlere, “oy kullanmayın” demektir! Bu kadar basit.

İktidar, şunu çok iyi biliyor ki; öğrencilerimizin birçoğunun, ikametgahı, okuluyla aynı şehirde değil…

Yani seçim için, memleketlerine dönmek zorundalar. Üstelik, birçok öğrencimizin de oy kullanmak için memleketlerine gidip geri dönecek durumu yok… Ne aileleri, ne de kendileri otobüs biletini bile karşılayacak güce sahip değil… Kimse merak etmesin! Artık biz varız. Her zaman olduğu gibi, evelallah, bu tezgahı da bozacağız. Gençleri, görmezden gelerek, susturarak, yok sayarak, plan yapanların, planlarının tamamını, boşa çıkartacağız!”