Haber Giriş Tarihi : 18.01.2023 21.53 Haber Güncellenme Tarihi : 18.01.2023 21.53

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 2023 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan ve Resmi Gazetede yayınlanan hibe kararı ile çalışmalar daha da hız kazanacak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi verdiği sözleri arasında yer alan tarihi meydan projesi ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şehre gelen yerli ve yabancı turist sayısını arttırmak, şehre yeni bir çekim noktası ve turizm güzergahı oluşturmak,  şehrimizde yaşayan ve şehrimizi ziyaret edenlerin tarih ve kültür birikimini ve farkındalığını artırmak amacıyla hazırladıkları projenin tamamlandığında Çorum halkının, yerli ve yabancı ziyaretçilerin kaliteli zaman geçirebileceği nezih bir meydan oluşturacaklarını vurgulayan Başkan Aşgın, Çorum’da tarihi yeniden yazdıklarını kaydetti.

Proje ile birlikte yapılacak olan altyapı iyileştirmeleri kapsamında tarihi kimliğe uygun zemin döşemeleri, oturma bankları gibi dinlenme ihtiyacı eksikliklerini gidereceklerini ifade eden Başkan Aşgın, “Alanın konseptine uygun özel tasarım oturma ve dinlenme alanları oluşturacağız. Yoğunluğu karşılayabilecek sayıda ve çeşitte eklemeler ve tarihi dokuya uygun aydınlatmalar yapacağız. Bölgedeki düzenlemelerle alan üzerindeki yapıların bir bütünlük içerisinde tarihten gelen tüm yaşam izlerini gelecek kuşaklara aktaracak ve kültürel yaşama ilişkin özellikleri şehrin ve bölgenin turizmine kazandırmış olacağız. Tarihi bina ve eserlerin bulunduğu güzergahta yapacağımız yürüyüş yolu, tretuar düzenlemeleri, ışıklandırmalar ve eklenecek kent mobilyaları ile tarihi dokuya uygun hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Aşgın, yaklaşık toplam bedeli 9.640.000,00 TL olan Tarihi Kültür Yolu Altyapı İyileştirme Projesi’nin (Tarihi Çorum Meydanı) %70’lik kısmına tekabül eden 6.750.000,00 TL tutarı DOKAP’tan alınan hibe ile karşılanacağını sözlerine ekledi.

Aşgın, projenin hazırlanmasında, hibenin onaylanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.