Uzunlu Halk Stadyumunda gerçekleşen etkinliklerin sunuculuğunu Spiker  - Sunucu  - Umut Radyo & Umut Haber kurucusu Uğur Çınar yürütüyor.

Festival konserlerinin ilk bölümü dün yapıldı. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı  açılış ve selamlama konuşması yaptı.

Başkan Elbaşı, kültür ve sanatın birleştirici gücünün halkın kaynaşmasını sağladığını belirterek, ‘ Bugün iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Birisi kutsal Kurban bayramımız diğeri halk festivali etkinliklerimizin üçüncüsü. Ne mutlu yine beraberiz. Bir aradayız. Festival organizasyonumuza sanatçı desteği sunan başta İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve kıymetli başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve Ankara Çankaya Belediyesine ve kıymetli başkanı Sayın Alper Taşdelen’e teşekkür ediyorum. Halkçı belediyelerin dayanışması ve birlik olması bu günlerde çok anlamlı. Ne mutlu’ dedi.

Konserler dizinin ilk sahnesini Ömer Can Şimşek aldı. Ömer Can kısa süre önce 2 milyon beğeni ile tiktok rekoru kırarak ulusal televizyon kanallarının haber bültenlerine ve gazetelere çıkarak ülke gündemine oturmuştu. Sahne performası ile Uzunlu halkının alkışını toplayan Ömer Can Şimşek’e günün anısına plaketini CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar takdim etti.

Yaşar, Uzunlu Belediyesinin geçen her yıl bu tür etkinliklerle halkın ihtiyacı olan kaynaşma ve dayanışma ihtiyacına karşıladığını belirterek, başkan Okan Yaşar Elbaşı’na teşekkür etti.

Festivalin ikinci  konserini türkülerin beğenilen sesi Zeynep Karababa verdi. Karababa Anadolu aşıklık geleneğinin güçlü ozanlarından deyişler ve türküler seslendirdi. Karababa ya günün anısına CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven plaket takdiminde bulundu.

Milletvekili Keven, halkı festivallerle bir araya getiren Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşına teşekkür ederek, ‘Bugün aydınlık günlerin çok yakında olduğunu ve güzel bir geleceğin, yani umutların ne kadar canlı olduğunu bir kez daha gördük. Genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun deyimi ile Geliyor gelmekte olan’ dedi.

Son olarak sahneye performansı ile gönüllerde taht kuran başarılı sanatçı Hüseyin Uğurlu çıktı. Uğurlu, söylediği birbirinden güzel türküler ve halaylarla halka adeta unutulmaz bir sanat ziyafeti sundu. Sanatçı Hüseyin Uğurlu’ya günün anısına plaketini Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Bahadın Belediye Başkanı Yurtseven Bozdemir, Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Çodar ile birlikte takdim etti.

Festivalin ilk günkü konserler dizisi halkın yoğun katılımı ile sona erdi.